Part 2 Eksterijer

 

 

INTRO
U prvom blogu testiran je enterijer i najavljen je test Korone na eksterijeru. Ako želite da znate nešto više o samoj Koroni, možete pogledati prvi blog gde je rađen test na enterijeru.
REFERENCES
Za ovaj test je uzeta jedna tipska arhitektura stambenog bloka u Švajcarskom maniru. Projekat je kreiran u svrhe testiranja i edukacije softvera pa je u tu svrhu nastao i projekat u našem studiju. Evo nekoliko slika sa Swiss Interactive sajta (https://www.swissinteractive.ch/visualisierungen-animationen/architektur-immobilien/familien-natur/) odakle je i nastala inspiracija za ovaj eksterijer.

MODELS
Poly modeling je korišćen za modelovanje zgrade i okoline, a za vegetaciju i travu korišćen je multiscatter. Korona podržava multiscatter plugin, kao i iToo forest plugin, kao dva najkorišćenija plugina za scatter-ovanje objekta.  Korona ima i svoj scatter system koji je sasvim zadovoljavajući, mada nema sve opcije kao navedni pluginovi. Ali je tim Korone dao mogućnost da se scatter-ovanje uradi bez bilo kog plugina, i hvala im na tome. Pošto je scena sa velikim brojem poligona, radi optimizacije korišćena je i Corona Proxy za objekte koji se na sceni ponavljaju.

LIGHTS
Kao kod enterijera, i kod exterijera Korona ima prednost nad drugi render enginima zbog svog je Interaktiv LightMix-a. Interaktiv LightMix  daje mogucnost da render moze da se tvikuje posle rendera tako da nema potrebe da se artista opterecuje testiranjima za jacinu i boju svetla. Sva svetla imaju vrednost 1 i cistu belu boju, a posle izrendane scene tvikovace se jacina i boja svakog svetla ponaosob.  Sky svetlo je HDRI koji je stavljen u environment u Corona setup delu scene. Tu je takodje i Corona sun svetlo koje daje direktno osvetljenje.

RENDER SETUP
O render engine mozete malo vise procitati na predhodnom blogu test Corona u enterijeru.
Ovde je izvucen zakljucak da Korona jeste dobar izbor za Arhviz Exterior rendere. Treba napomenuti da je Koroni potrebno vise memorije od nekih drugih render engina utrosak memorije dosta raste sa povecavanjem rezolucije slike. Sto je u odnosu na druge render engine znatno vise.  

ZAKLJUCAK
Corona je za render eksterijera i vise nego konkurent svim velikim render endzinima, pa imate toplu preporuku od Grayroom tima da je koristite.
Stay tuned – uskoro od nas stize Part 3 test animacije arhviza u Koroni.